Kociołek tatrzański

4.49 (198 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni polskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - baranina lub wołowina: 80 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - smalec: 1 łyżka
    - słodka papryka: 1 łyżka
    - ostra papryka: 1 łyżka
    - kminek: 1 łyżeczka
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryka zielona: 2 sztuki
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - pomidory: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek tatrzański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na ogniu, zagotować, dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić, dodać kminek i zmiażdżony czosnek. Garnek przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 1,5 godziny w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę, sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory i dolać ok. szklanki wody. Gotować do miękkości na końcu doprawiając solą do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować