Kociołek rumcajsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso płuczemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w paseczki. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paseczki. Szalotki obieramy i kroimy w półplasterki.
2.W szerokim garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy aż do odparowania płynu. Dokładamy szalotki, mieszamy i smażymy 2-3 minuty. Dodajemy pieczarki i paprykę, lekko solimy i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy pomidory z puszki, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy i gotujemy razem jeszcze ok. 5 minut.
3.Potrawę podajemy posypaną zieloną pietruszką z dodatkiem pieczywa.
Komentarze