Kociołek Rumcajsa

4.5 (164 ocen)

Coś między zupą a gulaszem ...

Składniki:

  • 60 dag szynki wieprzowej
    50 dag pieczarek
    1 duża czerwona papryka
    3 cebule szalotki
    2 puszki krojonych pomidorów
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    posiekana zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Kociołek rumcajsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso płuczemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w paseczki. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paseczki. Szalotki obieramy i kroimy w półplasterki.
  • 2. W szerokim garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy aż do odparowania płynu. Dokładamy szalotki, mieszamy i smażymy 2-3 minuty. Dodajemy pieczarki i paprykę, lekko solimy i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy pomidory z puszki, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy i gotujemy razem jeszcze ok. 5 minut.
  • 3. Potrawę podajemy posypaną zieloną pietruszką z dodatkiem pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Szynka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować