Kociołek mięsno-warzywny

5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

To idealny pomysł na sycący posiłek dla całej rodziny.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 białe parzone kiełbasy
    2-3 łyżki oliwy
    2 cebule
    ząbek czosnku
    40 dag żeberek
    2 papryki
    3 ziemniaki
    szczypta chili
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    łyżeczka majeranku
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek mięsno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, zalewamy ok. 1 l wody i gotujemy godzinę. Wyjmujemy i studzimy. Mięso oddzielamy od kości i razem z kiełbasą kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
  • Kociołek mięsno-warzywny 2. Ziemniaki i cebule obieramy. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy w kostkę i szklimy na oliwie razem czosnkiem. Dodajemy do wywaru z mięsem i kiełbasą. Gotujemy na małym ogniu ok.
    20 minut. Dodajemy przecier i cukier, mieszamy. Doprawiamy. Zagotowujemy. Posypujemy natką pietruszki.

Porady

● Potrawę można zagęścić: surowego ziemniaka ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy pod koniec gotowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować