Kociołek cygański

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Pyszny i sycący posiłek:)

  • 30 min

Składniki:

  • 350 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    7 średnich pieczarek
    2 marchewki
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    ok. 1-1,5 szklanki wody
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    przyprawy do smaku: słodka papryka, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, chilli,sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pieczarki kroimy w plasterki, paprykę i ziemniaki w kostkę. Kawałki mięsa przesmażamy na oliwie do lekkiego zrumienienia. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, smażmy do zeszklenia. Dodajemy pozostałe warzywa, wlewamy ok. 1-1,5 szklanki wody, doprawiamy. Dusimy na małym ogniu około 30-35 minut. Z koncentratu pomidorowego, śmietany i 5 łyżek wywaru robimy "sos". Dodajemy do potrawy, gotujemy kolejne 5 minut. Najlepiej smakuje z ryżem:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować