Knedle z białym serem

4.94 (154 ocen)

Pyszne i bardzo delikatne w smaku.

Składniki:

  • Składniki ciasto:

    1 kg ugotowanych ziemniaków
    1 szklanka mąki pszennej
    2/3 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 jajko

    Składniki nadzienie :

    500g twarogu
    1 opakowanie cukru waniliowego
    4-5 łyżek drobnego cukru
    1 żółtko ( najlepiej z dużego jajka L)

    Składniki dodatkowe :

    sól
    roztopione masło do polania
    starta gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.94 (154 ocen)

Zobacz również:

Knedle Dania główne Ser

Knedle z białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Knedle z białym serem 1. Przygotowanie ciasta :



    Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodawaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wbij jajko i dokładnie wyrabiaj ciasto.
  • 2. Przygotowanie nadzienia :



    Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier waniliowy, cukier drobny oraz żółtko. Wszystko dokładnie połącz rozgniatając twaróg widelcem.
  • 3. Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch. Knedle polej masłem i posyp startą gorzką czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować