Kluski ze smażoną kapustą i skwarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubione danie mojej córki, która wiecznie mi mówi: Mamusiu zrób dzisiaj na obiad kluski z sałatą:)

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g makaronu wstążki

    połowę główki białej kapusty
    2 małe cebule
    15 dag słoniny
    pieprz
    sól

Kluski ze smażoną kapustą i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować do miękkości. Wystudzić.
  • 2. Zmielić, odcisnąć.
  • 3. Słoninę pokroić w kostkę, usmażyć.
  • 4. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić.
  • 5. Do cebuli dodać kapustę, chwilę posmażyć.
  • 6. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 7. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • 8. Makaron wymieszać z usmażoną kapustą.

Porady

Można dodać pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy