Kluski z twarogiem boczkiem kraszone

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Nie wiem skąd się ta potrawa wzięła, ale w moich stronach na Ziemi Dobrzyńskiej jadało się ją często. A ja uwielbiałam ją jako dziecko i uwielbiam teraz.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 100 gramów
    - boczek wędzony: 100 gramów
    - twaróg półtłusty: 100 gramów
    - śmietana gęsta 18%: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z twarogiem boczkiem kraszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedzić zostawiając odrobinę wody w której się gotował. Zostawić w garnku.
  • 2. Boczek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oliwie na chrupko. Wrzucić do makaronu z odrobiną tłuszczu.
  • 3. Wymieszać. Wyłożyć na talerz, posypać pokruszonym twarogiem, nałożyć kleks śmietany. I gotowe!
  • 4. Najlepiej smakuje, gdy wszystko wymieszamy na talerzu, a smaki się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować