Kluski z sosem po medulsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Z koleżanką próbujemy swoich kulinarnych sił. Spotykamy się u mnie lub u niej i razem gotujemy.

Składniki:

  • ● op. spaghetti
    ● mała puszka koncentratu pomidorowego
    ● słoik (15 dag) startego selera
    ● 5 mandarynek
    ● czerwona cebula
    ● puszka groszku
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● łyżka suszonego koperku
    ● cukier
    ● sól
    ● pieprz

Kluski z sosem po medulsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Groszek i selera odcedzamy. Mandarynki sparzamy, obieramy i kroimy w kawałki. Makaron gotujemy ok. 12 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Groszek mieszamy z selerem, cebulą i koncentratem pomidorowym. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mandarynki i koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Sos wykładamy na makaron i posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy