Kluski z makiem

4.49 (146 ocen)

Pyszne danie wigilijne.

Składniki:

  • 250 g makaronu łazanki
    1 szkl mielonego suchego maku
    1 szkl mleka
    2-3 łyżki płynnego miodu
    1/3 szkl kandyzowanych owoców
    2 łyżki suszonej żurawiny
    1/3 szkl płatków migdałów
    kilka pokrojonych w paski suszonych moreli
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Kluski z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    W garnku zagotować mleko, wsypać mak. Prażyć do czasu aż cały płyn odparuje (kilka minut). Wsypać bakalie, dosłodzić do smaku miodem, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować