Kluski z kapusty

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Staram się, aby posiłki były zdrowe, smaczne i urozmaicone. Mojemu 2,5-rocznemu synkowi wszystko smakuje.

Składniki:

  • ● 1 kg białej kapusty
    ● 2 jajka
    ● 1 szklanka mąki
    ● 10 dag oleju
    ● sól
    ● szczypta cukru
    ● szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, dusimy na oleju około 30 minut, studzimy i mielimy.
  • Kluski z kapusty 2. Dodajemy mąkę, jajka, przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotujemy 7 minut w lekko osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować