Kluski z drobiowym nadzieniem.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mój pomysł na niedzielny obiad.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg ziemniaków
    2 jajka
    mąka ziemniaczana
    sól
    Nadzienie:
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    sól,pieprz
    mała cebula
    Dodatkowo:
    mąka pszenna do podsypania
    masło do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z drobiowym nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać umyć i ugotować w osolonej wodzie.Przestudzić i zmielić w maszynce.Podzielić na 4 równe części,jedną część wyjąć i w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać 2 jajka i odłożone ziemniaki,zagnieść ciasto.
  • 2. Cebulę obrać i ugotować z filetem do miękkości,posolić.Wyjąć i razem z cebulą bardzo drobno pokroić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Formowanie klusek. 3. Z ciasta odrywać kawałki ,spłaszczać,nakładać farsz i formować okrągłe kluski.
  • Kluski z drobiowym nadzieniem. 4. Gotować około 5-10 minut w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Kluski wyjmujemy i podajemy polane stopionym masłem.

Porady

Z porcji wyszło mi 16 klusek.Mięso można zmielić w maszynce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.97 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kluski z farszem drobiowym

To może cię zainteresować