Kluski z drobiowym nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać umyć i ugotować w osolonej wodzie.Przestudzić i zmielić w maszynce.Podzielić na 4 równe części,jedną część wyjąć i w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać 2 jajka i odłożone ziemniaki,zagnieść ciasto.
2.Cebulę obrać i ugotować z filetem do miękkości,posolić.Wyjąć i razem z cebulą bardzo drobno pokroić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Z ciasta odrywać kawałki ,spłaszczać,nakładać farsz i formować okrągłe kluski.
4.Gotować około 5-10 minut w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Kluski wyjmujemy i podajemy polane stopionym masłem.
Porady
Z porcji wyszło mi 16 klusek.Mięso można zmielić w maszynce.
Komentarze