Kluski z bułki tartej z warzywami i czerwoną fasolą

4.49 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jako oszczędna studentka gotuję potrawy, które nie są drogie, ale za to smaczne i zdrowe.

Składniki:

  • ● 3 szkl. mąki
    ● 1,5 szkl. bułki tartej
    ● jajko
    ● olej
    ● woda
    ● 2 marchewki
    ● 2 pietruszki
    ● seler
    ● cebula
    ● czerwona fasola z puszki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kluski

Kluski z bułki tartej z warzywami i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluski z bułki tartej z warzywami i czerwoną fasolą 1. Z mąki, bułki tartej i jajka
    wyrabiamy ciasto. Odrywamy
    ma łe kawałki i formujemy kluski
    w kształcie wałeczków. Wkładamy
    do wrzącej osolonej wody Gdy wypłyną, gotujemy jeszcze
    kilka minut.
  • Kluski z bułki tartej z warzywami i czerwoną fasolą 2. Marchewki, pietruszki i selera
    myjemy, obieramy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Cebulę
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Warzywa mieszamy i dusimy na
    oleju do miękkości.
  • Kluski z bułki tartej z warzywami i czerwoną fasolą 3. Do warzyw dodajemy fasolę
    z zalewą. Mieszamy, doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • Kluski z bułki tartej z warzywami i czerwoną fasolą 4. Warzywa mieszamy z ugotowanymi
    kluskami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować