KLUSKI SLĄSKIE Z PIETRUSZKOWYM PESTO

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna i zdrowa odmiana dla nudnych kluch

  • 40 min

Składniki:

  • *kluski
    -ziemnki ugotowane i utłuczone
    -jajo
    -maka ziemniaczana
    -lyzka oleju

    pesto

    -natka pietruszki
    -oliwa z oliwek
    -sól

Kluski sląskie z pietruszkowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsadzic ziemniaki i podzielic na 4 czesci .Dodac tyle maki ziemniaczane ile wynosi 1/4 czesc ziemniakow, dodac jajo i luske oleju.Wyrobic ciasto i kulac male kulki z dołkiem w środku.
  • 2. do blendera wsadzamy natke pietruszki sol i oliwe...blendujemy az konsystencja nas zadowala
  • 3. kluski gotujemy we wrzatki az do wyplyniacia. Podajemy polane pesto

Porady

Kluski z pietruszkowym pesto moga byc podawane jako samodzilne danie badz tez jako dodatek do mies

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy