Kluski śląskie z mięsem

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podaję do nich młodą kapustę duszoną z jabłkami.

Składniki:

  • ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
    mąka ziemniaczana
    jajko
    majeranek
    mięso i warzywa z rosołu
    olej
    ząbek czosnku
    posiekana cebula
    czarny i czosnkowy pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski śląskie z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: mięso i warzywa z rosołu oraz czosnek przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Mieszamy ze zrumienioną na oleju cebulą. Doprawiamy.
  • 2. Ziemniaki mielimy. Mieszamy z mąką (w proporcji 4:1) i jajkiem. Formujemy
    gruby wałek, kroimy w 3-cm kawałki. Każdy spłaszczamy, nakładamy farsz i formujemy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować