Kluski śląskie z koperkiem

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

Kluski śląskie często goszczą u nas na niedzielnym obiedzie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    mąka ziemniaczana
    sól
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Kluski Kluski śląskie

Kluski śląskie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy gotujemy, studzimy. Przeciskamy przez praskę, masę dzielimy na cztery części. Jedną część wyciągamy i w nią wspypujemy mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem zagniatamy, w razie potrzeby, gdy ciasto zbytnio się klei do rąk dosypujemy mąki, oraz dodajemy drobno pokrojony koperek. Mieszamy. Formujemy kulki, lekko zgniatamy i robimy dziurkę po środku. Wrzucamy na gotującą się i posoloną wodę. Od chwili wypłynięcia na wierzch gotujemy około 2 minut. Podajemy z mięsem i ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować