• KLUSKI RYŻOWE

    Dodane przez: marika1503

  • Lubię eksperymentować w kuchni. Kluski ryżowe są oryginalne i delikatne w smaku, w sam raz dla wielbicieli ryżu.

  • Składniki

    • 20 dag ryżu
    • 2 żółtka
    • ½ papryczki chilli
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 3 łyżki startego parmezanu
    • ¾ szklanki bułki tartej
    • Olej do smażenia, sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ryż opłucz, ugotuj w lekko osolonym wrzątku tak, by był gęsty i kleisty. Po ugotowaniu odlej nadmiar płynu. Ryż przemieszaj widelcem, wystudź. Dodaj do niego żółtka. Papryczkę chilli umyj, usuń nasionka, drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Chilli, natkę, parmezan dodaj do masy, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

    2.

    Z masy ryżowej formuj spore, podłużne kluski. Każdy obtocz w bułce tartej i kładź na rozgrzanym oleju. Smaż ze wszystkich stron na rumiano.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, konkurs_bezmięsny
  • 0 komentarzy

Dodane przez: marika1503

marika1503 137

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-06-15T22:43:29+02:00

326 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii