Kluski na parze z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka i pieczarki razem z cebulą pokroić w kostkę i podsmażyć każde osobno.
Przełożyć do dużego rondla dodać resztę składników pokrojonych w kostkę i wszystko podsmażyć.
Doprawić solą i pieprzem.
Surowe kluski-Sciąć im czubki,wydrążyć środek.
Nałożyć do środka farsz i włożyć do piekarnika na 10 minut na ok 180 stopni.
Wyjąć,posypać startym żółtym serem po wierzchu i ponownie włożyć do piekarnika do czasu rozpuszczenia się sera.
Można podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
Smacznego
Porady
Po przygotowaniu klusek z farszem najlepiej od razu włożyć do piekarnika i podawać ciepłe żeby kluski nie obsuszyły się.
Komentarze