Kluski kładzione z warzywami

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Żona i syn chętnie jedzą to, co ugotuję. A mnie ich apetyt mobilizuje do kolejnych kulinarnych eksperymentów.

  • 60 min

Składniki:

  • cebula
    3 ząbki czosnku
    3 marchewki
    3 łodygi selera naciowego
    burak
    20 dag sera mascarpone
    słodka mielona papryka
    bazylia
    majeranek
    olej

    Kluski kładzione:
    1,5 szkl. mąki pszennej
    3 jajka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski kładzione z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy kluski: jajka rozkłócamy z 3 łyżkami letniej wody i dokładnie mieszamy z mąką. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i kładziemy na
    osolony wrzątek. Gotujemy ok. 3 minut.
  • Kluski kładzione z warzywami 2. Marchewki i buraka obieramy i myjemy. Kroimy w paski. Selera myjemy i kroimy w krążki. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szklimy na oleju.
    Następnie wsypujemy warzywa i podsmażamy. Wlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy. Dodajemy mascarpone, doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z kluskami.

Porady

● Kluski kładzione będą miały oryginalny smak, jeśli do ciasta dodamy łyżkę majeranku lub posiekanej bazylii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Mąka pszenna Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować