Kluseczki waniliowe

5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Córeczka je uwielbia. Są łatwe, a ich wykonanie nie zajmuje więcej niż15 minut.

Składniki:

  • ● 1/3 szkl. mąki
    ● waniliowy serek homogenizowany
    ● jajko
    ● sól
    ● sos malinowy z owocami
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Kluseczki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, serek, jajko i szczyptę
    soli mieszamy na jednolitą
    masę. Ciasto nabieramy
    czubkiem łyżki – kluseczki
    powinny być nieduże.
  • 2. Kluseczki wkładamy do
    wrzątku i gotujemy 2 minuty
    od wypłynięcia. Polewamy
    sosem, wykładamy owoce.

Porady

M. Pankiewicz Ciasto nie będzie się przyklejało do łyżki, jeśli za każdym razem będziemy ją zanurzać w zimnej wodzie. Kluseczki można też posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.07 (305 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kluseczki z serka homogenizowanego

To może cię zainteresować