Kluseczki kładzione z kaszy manny (do rosołu)

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

Doskonały zamiennik makaronu.

  • 40 min

Składniki:

  • składniki dla 4-5 osób:
    1 szkl. kaszy manny błyskawicznej (bez dodatków)
    2 jajka
    2 płaskie łyżki masła
    2 pełne łyżki śmietany 18 %
    3 łyżki posiekanej pietruszki
    pół łyżeczki soli + sól do gotowania
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne Dodatki

Kluseczki kładzione z kaszy manny (do rosołu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do masła o temperaturze pokojowej wbić jajka i wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać sól, kaszę, śmietanę i pietruszkę – delikatnie wymieszać łyżką. Odstawić na 30 minut. W garnku zagotować wodę z dużą szczyptą soli. Na wrzątek łyżeczką kłaść kluseczki (za każdym razem maczać łyżeczkę we wrzątku). Gotować ok. 5 minut od momentu wypłynięcia. Podawać tuż po ugotowaniu z rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować