kluseczki grysikowe do rosołu

4.93 (150 ocen)

Jeśli znudził Ci się rosół z makaronem, to kluseczki są dobrym pomysłem na jego urozmaicenie.

Składniki:

  • 7-9 płaskich łyżeczek grysiku błyskawicznego
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.93 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Kluski Dodatki

Kluseczki grysikowe do rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluseczki 1. Do garnuszka wbić jajko.
  • Kluseczki 2. Dodać grysik, dokładnie wymieszać ( na 1 jajko - od 7-9 łyżeczek grysiku, w zależności od wielkości jajka). Odłożyć na ok 10 min.
  • Gotowanie kluseczek 3. Kluseczki kłaść łyżeczką do gotującego się rosołu.

Porady

Ilość grysiku uzależniona od wielkości jajka. Na 1 jajko przychodzi od 7-9 łyżeczek grysiku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować