Kluseczki Gargamelki

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakują jako samodzielne danie, mogą być też dodatkiem do mięs.

Składniki:

  • ● 1 kg ugotowanych ziemniaków
    ● 25 dag mąki ziemniaczanej
    ● 2-3 jajka
    ● olej do smażenia
    ● keczup
    ● sól
    ● natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kluseczki gargamelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przepuszczamy
    przez maszynkę do mięsa.
    Studzimy. Mieszamy z mąką,
    wbijamy jajka, solimy i wyrabiamy
    jednolite ciasto.
  • 2. Z ciasta formujemy wałek
    i odrywamy ok. 3-cm kawałki.
    Smażymy w głębokim tłuszczu,
    aż się zrumienią. Kluseczki
    solimy i podajemy
    z keczupem. Dekorujemy natką
    pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować