Klopsy z pieczarkami

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Zapraszam na smaczne klopsy z pieczarkami ja bardzo je lubię.

  • 30 min

Składniki:

  • - 0,5 kg mięsa mielonego
    - 25 dag pieczarek
    - 1 jajko
    - 1 mała cebula
    - 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klopsy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, pokroić w małą kosteczkę, obsmażyć na oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.
    Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieczarki, cebulę obraną i pokrojoną w kosteczką, posypać solą, pieprzem i wymieszać. Formować klopsy według gustu, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Porady

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować