Klopsy z papryką à la szaszłyki

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Proste dania potrafię podać w atrakcyjny sposób.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● 1/2 papryki
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● łyżeczka musztardy
    ● jajko
    ● łyżeczka posiekanego majeranku
    ● sól, pieprz
    ● ostra mielona papryka
    ● 2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Klopsy z papryką à la szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Paprykę myjemy. Usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
  • Klopsy z papryką à la szaszłyki 2. Warzywa mieszamy z mięsem, bułką tartą oraz musztardą. Wbijamy jajko i wsypujemy majeranek. Wlewamy 1-2 łyżki bardzo zimnej wody. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Wyrabiamy.
  • 3. Masę mięsną dzielimy na 6 porcji. Oblepiamy patyki do szaszłyków, formując podłużne klopsy.
  • 4. Klopsy smarujemy olejem i układamy na aluminiowej tacy. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny Do masy można dodać starty żółty ser, a między klopsy wbić kawałki papryki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować