Klopsy w warzywach

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę wersję pulpecików wymyśliłam specjalnie dla męża.

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
    kg małych ziemniaków
    mała cukinia
    czerwona papryka
    2 marchewki
    płaska łyżeczka curry
    sól, pieprz
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
    mąka do obtaczania
    łyżeczka musztardy
    przyprawa do mielonego mięsa
    przyprawa do ziemniaków
    po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Oprószamy przyprawą do ziemniaków i podsmażamy na oleju.
  • 2. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Cukinię i marchewki obieramy
    i myjemy. Marchewki kroimy w krążki, a paprykę i cukinię w kostkę. Warzywa podsmażamy na oleju.
  • 3. Do mięsa wbijamy jajka. Dodajemy bułkę tartą, musztardę i szczypiorek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mielonego mięsa. Mieszamy.
    Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w mące. Wkładamy do warzyw i dusimy ok. 15 minut. W razie potrzeby podlewamy
    wodą. Wsypujemy curry i natkę pietruszki, mieszamy. Podajemy z ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować