Klopsowa zupa z ogórkiem konserwowym i papryką

4.49 (184 ocen)

  • 40 min

Tradycyjne danie w nowej odsłonie

  • 40 min

Składniki:

  • * 0,50 dag mielonego

    * 2 łyżki tartej bułki

    * 1 jajko

    * 3 ząbki czosnku

    * 2 l bulionu (może być z kostki)

    * 2 cebule

    * łyżka masła

    * 2 czerwone papryki

    * 25 dag pieczarek

    * 10 ogórków konserwowych + szklanka zalewy

    * 2 łyżki mąki

    * 2 łyżki śmietany

    * 2 pęczki natki pietruszki

    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Klopsowa zupa z ogórkiem konserwowym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Ogórki kroimy w półplasterki a paprykę w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy do miękkości. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, tartą bułkę. Mieszamy i kształtujemy małe klopsiki. Wrzucamy je do bulionu i gotujemy ok. 5 min. Następnie dokładamy warzywa. Po 15 minutach dodajemy śmietanę, wodę z ogórków i zagęszczamy zupę mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie podajemy posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować