Klopsocukinia

0 (0 ocen)

klops i cukinia czyli 2 w 1

Składniki:


  • składniki na jedną cukinię
    1 cukinia ( o długości około 25 cm )
    150 g mięsa wieprzowego
    1 mała cebula
    2 łyżki pokrojonej w kostkę papryki ( kolor dowolny, u mnie zielona )
    2 łyżki pokrojonego w kostkę pomidora
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    chili do smaku
    czosnek granulowany do smaku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Klopsocukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, ściąć końcówki i za pomocą kulkownicy delikatnie wydrążyć gniazdo nasienne. Mięso umyć, cebulę obrać i umyć i umieścić w rozdrabniaczu a potem posiekać jak najdrobniej. Masę mięsną wyjąć z rozdrabniacza i przełożyć do miseczki. Dodać pokrojoną paprykę i pomidora oraz przyprawy do smaku i wymieszać masę dodając jedną łyżkę wody.
  • 2. Farszem napełnić cukinię dociskając farsz, potem cukinię zawinąć w folię spożywczą. Mocno związać końce i włożyć pakunek do garnka z wodą. Zagotować i oda zagotowania wody gotować na małym ogniu około 20 minut. Po ugotowaniu pakunek wyjąć na talerz i wystudzić. Gdy klopsocukinia wystygnie wyjąc ją z folii i kroić w plastry. Podawać jako przekąska z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa

To może cię zainteresować