Klopsiki z warzywami

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Moja dzieciaki bardzo lubią klopsiki w różnych sosach.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    - 1 jajko
    - 1 ząbek czosnku
    - sól ziołowa, pieprz
    - 3 łyżki bułki tartej

    - 1 papryka czerwona
    - 1 papryka żółta
    - 1 papryka zielona
    - 250 g pieczarek
    - 1 cebula

    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Klopsiki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • klopsiki 1. Mieso przełożyć do miski, dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, bułkę tartą, sól ziołową, pierz i wszystko wymieszać i uformować małe pulpeciki.
    W garnku zagotować 750 ml wody, posolić i ugotować pulpeciki.
  • warzywa 2. Papryki umyć i pokroić w paseczki. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
    Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i podsmażyć około 5minut. Następnie dodać papryki z cebulą i smażyć 3 minuty
  • warzywa 3. Wlać 1,5 szklanki wody z gotowanych klopsików, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, gotować 2 minuty
  • klopsiki z warzywami 4. i dodać klopsiki
  • klopsiki z warzywami 5. Wymieszać, gotowac 5 minut. W razie potzreby podlać wodą i doprawić solą i pieprzem.

Porady

Podawać z chlebem lub z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować