Klopsiki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso przełożyć do miski, dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, bułkę tartą, sól ziołową, pierz i wszystko wymieszać i uformować małe pulpeciki.
W garnku zagotować 750 ml wody, posolić i ugotować pulpeciki.
2.Papryki umyć i pokroić w paseczki. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i podsmażyć około 5minut. Następnie dodać papryki z cebulą i smażyć 3 minuty
3.Wlać 1,5 szklanki wody z gotowanych klopsików, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, gotować 2 minuty
4.i dodać klopsiki
5.Wymieszać, gotowac 5 minut. W razie potzreby podlać wodą i doprawić solą i pieprzem.
Komentarze