Klopsiki z surówką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zajmuję się wychowaniem 1,5-rocznej córeczki. Ania coraz chętniej jada potrawy, które szykuję dla siebie i męża.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 4 jajka
    ● ząbek czosnku
    ● przyprawa uniwersalna
    ● marchewka
    ● 1/2 małej kapusty
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● papryka
    ● ogórek
    ● 3 rzodkiewki
    ● natka pietruszki
    ● łyżka octu
    ● łyżka cukru
    ● 2 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i obieramy. Mięso doprawiamy
    solą, pieprzem
    i przyprawa uniwersalna. Mieszamy
    z posiekanym czosnkiem.
    Formujemy klopsiki, w środek
    wkładamy jajko. Smażymy.
  • 2. Kapustę i natkę siekamy.
    Ogórka, paprykę i rzodkiewki
    kroimy w paski, a marchewkę
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Dodajemy kukurydzę.
    Majonez mieszamy z cukrem,
    octem i szczyptą pieprzu i polewamy
    surówkę. Wstawiamy na
    godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować