Klopsiki z ryżu

4.49 (166 ocen)

Inny sposób podania ryżu.

Składniki:


  • 1 woreczek ryżu
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    sól,pieprz
    1 łyżeczka masła
    1 łyżka śmietany 30 %
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka jarzynki
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • klopsiki z ryżu 1. Ugotowany i przestudzony ryż, wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami maki oraz solą do smaku, maczając dłonie w wodzie uformować malutkie kulki.
  • klopsiki z ryżu 2. W garnku zagotować 1,5 szklanki wody z masłem oraz przecierem pomidorowym i jarzynką, do gotującej się wody włożyć ostrożnie klopsiki i na małym ogniu gotować do 5 min na koniec zabielić śmietanką i doprawić do smaku pieprzem ewentualnie solą i szczyptą cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować