Klopsiki z kukurydzą i cebulą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mięso mielone w niecodziennym wydaniu. Kukurydza w tym daniu pachnie jak popcorn.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kukurydza: 1 puszka
    - mięso mielone: 50 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - jaja: 2 sztuki
    - bułka tarta: 6 łyżek
    - olej: 2 łyżki
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Klopsiki z kukurydzą i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa wraz z jajami, doprawić je solą, pieprzem i papryką. Dosypać tyle bułki tartej, by po wyrobieniu powstała gęsta masa. Uformować klopsiki. Smażyć je po około 7 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy