klopsiki z fasolką i makaronem

0 (0 ocen)

syty, smaczny jednogarnkowy obiad.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba

Klopsiki z fasolką i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mielone z indyka wymieszać dobrze z jajkiem, tartą bułką, oregano, kucharkiem, papryką i formować nieduże kotleciki........

    smażyć na gorącym oleju na rumiano i odkładać na talerz......

    na tym tłuszczu zeszklić cebulę, wsypać fasolkę mrożoną, przecier pomidorowy i podsmażać z 5 minut.......

    wlać wodę i dusić do miękkości fasolki, do smaku doprawić przyprawą w płynie........

    podać z ugotowanym makaronem nitki gniazdka, posypać rzeżuchą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy