Klopsiki w wianuszku ze spaghetti

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przystawka, która swoją prostotą podbiła moje serce. Przygotowanie jej nie zajmie więcej niż 30minut.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie spaghetti
    500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    kilka krążków marynowanej papryczki jalapeno
    przyprawa z suszonych pomidorów, chili i oregano(bądź inna ulubiona przyprawa)
    1 małą cebula
    1 puszka pomidorów
    olej ryżowy, do smażenia
    sól, pieprz, do smaku
    opcjolanie: kilka listków roszponki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Klopsiki w wianuszku ze spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki w wianuszku ze spaghetti-1 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź i polej odrobiną oleju.
  • 2. Cebulę i jalapeno drobno pokrój, dodaj do mięsa, dopraw całość solą, pieprzem i ulubioną przyprawą.
  • 3. Uformuj malutkie pulpeciki i odłóż na talerz. Mając gotową całą armię kuleczek będzie łatwiej równomiernie wszystko usmażyć.
  • 4. Zmiksuj pomidory z puszki na jednolitą masę.
  • 5. Najlepiej w woku, rozgrzej sporą ilość oleju ryżego.
  • 6. Włóż wszystkie pulpeciki (jeżeli zmieszczą ci się na patelni) i smaż około 15minut, przewracając je co jakiś czas, aby równomiernie zbrązowiały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Roszponka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować