Klopsiki w sosie pomidorowym nadziewane

0 (0 ocen)

Alternatywa dla klasycznych klopsow,w sosie pomidorowym sa przepyszne,polecam.

Składniki:

  • 500 gr miesa mielonego mieszanego
    1 jajko
    pietruszka
    50 gr sera zoltego startego
    50 gr sera zoltego (pokrojonego w kostke)
    500 ml passata pomidorowa
    sol,pieprz
    200 gr szpinaku
    olej do smazenia
    bulka tarta

Klopsiki w sosie pomidorowym nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso mielone mieszamy z jajkiem,pietruszka,startym serem zoltym i doprawiamy do smaku,jezeli mieso bedzie zbyt luzne dosypujemy bulke tarta.
    Szpinak jezeli swiezy dusimy 10' na masle,jezeli mrozony gotujemy 10' w posolonej wodzie,cedzimy odciskamy z nadmiaru wody.
    Z miesa formujemy dowolnej wielkosci klopsiki,ktore faszerujemy szpinakiem i kawaleczkiem sera zoltego.Obsmazamy z wszystkich stron,przekladamy do innej patelni,zalewamy passata pomidorowa, solimy i dusimy 40' na wolnym ogniu.

Porady

Jezeli podczas gotowania sos zgestnieje przed uplywem czasu mozna podlac go rosolem lub najprosciej woda.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy