Klopsiki w sosie pomidorowo-pieczarkowym

5 (164 ocen)

Klopsiki w aromatycznym sosie

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
    1 cebula
    30 dkg pieczarek
    3 ogórki kiszone
    1 papryka czerwona
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tartej
    1 mały słoik ketchupu pikantnego
    1 szklanka bulionu
    Sól
    Pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Klopsiki w sosie pomidorowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na oleju.
    Do zmielonego mięsa dodać zrumienioną cebulę, jajko, ok. 2 łyżki tartej bułki, sól i pieprz. Wszystko dobrze wyrobić, a następnie z masy zrobić małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
    Pieczarki umyć i pokroić w plasterki i przesmażyć na oleju.
    Paprykę umyć i pokroić w kostkę ,ogórki pokroić w plasterki i dodać do pieczarek ,podlać wodą lub bulionem i dusić przez 10 minut.
    Następnie dodać klopsiki , wlać ketchup pikantny i chwilę jeszcze razem dusić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować