Klopsiki w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę moczymy w mleku lun w wodzie - odciskamy i dajemy do mięsa. Czosnek siekamy i dajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wrabiamy masę dodajemy troszkę zimnej wody i ok 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy porządnie i formujemy małe kuleczki. Na dużej patelni na maśle z olejem podsmażamy mięsne kuleczki na złoto
2.. Cebulę siekamy , papryki myjemy i kroimy w drobna kosteczkę. Do mięsnych kulek dajemy pokrojone papryki i cebulę. Smażymy chwilę , podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok 10 min. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do patelni z kulkami i warzywami. Zagotowujemy.
Komentarze