Klopsiki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

delikatne .................z koperkiem

Składniki:

  • 500g mięsa wieprzowego
    1 cebula
    100g bułki tartej
    3 jajka
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka wegety
    liść laurowy
    ziele angielskie
    200 ml słodkiej śmietany 18%
    posiekany koper ( ilość zależy od naszych upodobań )

Klopsiki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegetę i zagotowujemy. W międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.
  • 2. Dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.

Porady

Jeżeli sos jest za żadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy