Klopsiki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

Pyszne danie , które zasmakuje naszym domownikom .Moja 2 - letnia Córcia poprosiła o dokładkę .

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki

    1 kajzerka

    1/2 szklanki mleka

    1 jajko

    1 łyżeczka przyprawy do mięsa Knorr

    mąka do panierowania



    sos :

    1/2 l bulionu drobiowego

    1 pęczek koperku

    100 ml śmietany 18%

    sól , pieprz

Klopsiki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namoczyć w mleku .

    Do dużej miski włożyć mięso , odciśniętą kajzerkę , wbić jajko i wsypać przyprawę do mięsa .

    Dokładnie wymieszać .

    Z masy uformować małe płaskie kotlety .

    Obtoczyć je w mące i usmażyć z obu stron na rumiano .

    W drugim garnku zrobić bulion , dodać posiekany koperek i wszystko chwilę razem gotować .

    Dodać śmietanę , dokładnie wymieszać i zagotować .

    Przyprawić vegetą .

    Klopsiki podawać z sosem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy