Klopsiki w occie z kolendrą

0 (0 ocen)

Doskonała przekąska , sprawdzona , najlepsza na imprezy

Składniki:


  • 0,5 kg mięsa z łopatki wieprzowej
    1 średniej wielkości cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    świeżo mielony pieprz
    sól
    1 łyżeczka majeranku
    mąka
    olej rzepakowy do smażeniazalewa:

    2,5 szklanki wody
    1 szklanka octu
    3 listki laurowe
    6 ziaren ziela angielskiego
    kilka ziarenek pieprzu
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki ziaren kolendry
    1 duża cebula

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Klops Klopsiki Przystawki

Klopsiki w occie z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę z zielem, liściem laurowym, kolendrą i ziarnami pieprzu. Gdy się zagotuje dodać sól i cukier, wymieszać i wlać ocet.
    Cebule pokroić w piórka i przesmażyć na patelni na oleju.
    Następnie włożyć cebulę do zalewy . Gotować 2-3 minuty i odstawić do przestudzenia .

    Mięso zmielić , dodać rozdrobniony czosnek, posiekaną w kosteczkę cebulę, doprawić do smaku. Wbić jajka , dodać bułkę tartą i dobrze wymieszać.
    Zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym na dużej patelni oleju, przewracając je tak, by klopsiki równomiernie się zarumieniły ze wszystkich stron.

    Do garnka lub słoika włożyć klopsiki i zalać je zalewą wraz z cebulą i przyprawami.
    naczynie z klopsikami przykryć i umieścić w lodówce na 48 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować