Klopsiki w occie

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowuję je na różne uroczystości.

Składniki:

  • Klopsiki:
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1 szkl. bułki tartej
    ● jajko
    ● sól
    ● olej do smażenia
    Zalewa:
    ● kilka ziaren ziela angielskiego
    ● kilka liści laurowych
    ● 1/2 szkl. octu
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Klopsiki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko,
    wsypujemy 3/4 szklanki bułki
    tartej i mieszamy. Doprawiamy solą. Wyrabiamy
    na jednolitą masę. Formujemy
    niewielkie klopsiki. Obtaczamy
    w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron na złotobrązowy
    kolor.
  • 2. Przygotowujemy zalewę:
    do garnka wlewamy litr wody
    i ocet, wkładamy ziele
    angielskie i liście laurowe.
    Doprowadzamy do wrzenia
    i zalewamy klopsiki. Odstawiamy
    do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować