Klopsiki nadziewane włoską kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Inna wersja klopsików z kapustą, zamiast tradycyjnego połączenia pikantne nadzienie z kapusty

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dag. mielonego mięsa
    1 cebula
    1 łyżka tartej bułki
    1 jajko
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Sól, pieprz do smaku
    6 liści włoskiej kapusty
    1 łyżeczka wegety, np. śródziemnomorskiej
    1 mała ostra papryczka
    Olej do smażenia

Klopsiki nadziewane włoską kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z posiekaną w kostkę cebulą, tartą bułką, jajkiem i przyprawami.
  • Klopsiki nadziewane włoską kapustą. 2. Kapustę kroimy w cienkie paseczki, papryczkę w kostkę. Wszystko gotujemy w wodzie z dodatkiem wegety. Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy na sitku.
  • Klopsiki nadziewane włoską kapustą. 3. Każdy klopsik nadziewamy farszem z kapusty, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju ok. 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2014

Komentarze

Podobne przepisy