Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą

4.51 (154 ocen)

  • 40 min

Mięso mielone wcale nie musi być nudne, bo można podawać je na wiele sposobów z najróżniejszym nadzieniem. Tym razem postanowiłam jako nadzienie wykorzystać zdrową kapuste kiszoną i bardzo mi takie smaki przypadły do gustu.

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
    1 łyżka majeranku
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do mięsa mielonego
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    pół cebuli

    Nadzienie:
    100g kapusty kiszonej
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso mielone 1. Czosnek i cebule obieramy, siekamy na drobne kawałeczki. Do misski wkładamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy mięso.
  • mielone 2. Kapustę kiszoną lekko siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy olej i mieszamy. Nabieramy porcję mięsa na dłoń i spłaszczamy, nadziewamy kapustą. Zlepiamy dookoła tak aby nie było widać kapusty.
  • klopsy 3. Tak przygotowane kulki mięsne wkładamy na 30 minut do lodówki,aby mięso bardziej się zwarło.
  • smażenie 4. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 10 minut ,aż do zrumienienia z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować