Klopsiki mięsno-szpinakowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podaję je z kuskusem i surówką z jabłka i marchewki.

Składniki:

  • ● 40 dag mielonego mięsa drobiowego
    ● 4 garści mrożonego szpinaku
    ● 3 ząbki czosnku
    ● jajko
    ● 2 marchewki
    ● seler naciowy
    ● cebula
    ● oliwa
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
    ● szczypta kurkumy
    ● szczypta suszonego koperku

Klopsiki mięsno-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i siekamy.
    Szpinak rozmrażamy, odciskamy
    i mieszamy z czosnkiem.
    Smażymy na oliwie
  • 2. Mięso mieszamy z jajkiem,
    przyprawami i koperkiem. Dodajemy
    szpinak i wyrabiamy.
    Z masy formujemy klopsiki.
  • 3. Marchewki i selera obieramy
    i myjemy. Z cebulą kroimy
    w niewielką kostkę. Warzywa
    zalewamy wodą i gotujemy
    ok. 20 minut. Wkładamy klopsiki
    i gotujemy ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy