Klopsiki makaronowe

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron świetnie sprawdził się w klopsikach. Po usmażeniu klopsiki są przyjemnie chrupiące na zewnątrz, a sos sojowy nadaje im ciekawy kolor i smak.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 1 sztuka
    - makaronu ryżowego z tapioką: 30 gramów
    - sosu sojowego ciemnego: 1 łyżka
    - bułki tartej (płaska): 1 łyżka
    - pałki z kurczaka: 2 sztuki
    - sól morska prowansalska: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy mielony: 1 szczypta
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (Kamis Specialite): 0.5 łyżeczki
    - olej do smażenia: 4 łyżki

Klopsiki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut po czym odcedzamy. Z pałek oddzielamy mięso i mielimy w rozdrabniaczu. Mięso mieszamy z jajkiem, bułką tartą, makaronem i sosem sojowym. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Formujemy klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy