Klopsiki gotowane w sosie koperkowym

5 (160 ocen)

  • 5 min

Klopsiki są idealna zarówno dla dzieci jak i dorosłych są bardzo delikatne i smaczne, najlepiej smakują podane z ryżem i ugotowana marchewką

  • 5 min

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego, bułka tarta, jajko, pieprz, sól, majeranek, trochę zupy cebulowej, kostka rosołowa
    na sos: 1/4 kostki kasi, 2 łyżki mąki, koperek świeży lub suszony, rosół z klopsików
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki gotowane w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, jajko, bułkę tartą i trochę zupy cebulowej i zarabiamy, formujemy małe klopsiki
  • 2. w garnku gotujemy wodę z kostka rosołowa, do wrzącej wrzucamy klopsiki i gotujemy ok. 10 min
  • 3. w osobnym garnku rozpuszczamy kasie, gdy się rozpuści dodajemy make i mieszamy chwile żeby mąka się sparzyła, następnie dodajemy stopniowo rosół w którym gotowały się klopsiki cały czas mieszając, rosołu dodajemy tyle aż uzyskamy pożądaną konsystencje sosu, następnie dodajemy koperek i mieszamy
  • 4. do gotowego sosu wrzucamy klopsiki i mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować