Klops z korniszonami

0 (0 ocen)

Doskonała propozycja na obiad lub jako przekąska na zimno

Składniki:

  • 800 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    300 ml mleka
    2 jajka
    2 cebule
    2 pszenne czerstwe bułki
    4 łyżki bułki tartej
    5 korniszonów
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    majeranek

Klops z korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyć w mleku , następnie odcisnąć.
    Korniszony pokroić w kostkę .
    Mięso wymieszać z surowym jajkiem, odciśniętymi bułkami i przyprawami .Dodać korniszony i wymieszać.
    Foremkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
    Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
    Masę przełożyć do formy i włożyć do piekarnika .Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 stopni C i piec ok 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy