Klops z jajkiem.

5 (184 ocen)

  • 2 godz.

Domowa wędlina na kanapki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    1 bułka namoczona i odciśnięta
    2 jajka
    sól,pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    Dodatkowo:
    aluminiowa foremka do pieczenia
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka oleju
    bułka tarta do posypania
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Klops z jajkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić razem z bułką i czosnkiem.Przyprawić solą i pieprzem ,dodać surowe jajka,dokładnie wymieszać.
  • 2. Foremkę posmarować olejem i posypać bułką tartą,nałożyć połowę masy mięsnej.Wzdłuż ułożyć ugotowane jajka i przykryć mięsem.Piec około godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Upieczony klops wystudzić w foremce.

Porady

Klops będzie upieczony jak mięso będzie odchodzić od foremki i ładnie się zrumieni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować