Klops z jajkami i grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taki klops przypomina mi czasy dzieciństwa.

Składniki:

  • ● 70 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● czerstwa bułka pszenna
    ● cebula
    ● 5 jajek
    ● 10 suszonych grzybów
    ● łyżeczka majeranku
    ● szczypta gałki muszkatołowej
    ● bułka tarta
    ● czosnek granulowany
    ● łyżeczka soli, pieprz
    ● łyżka masła

Klops z jajkami i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy. Następnie
    gotujemy i siekamy.
    3 jajka gotujemy na twardo.
    Obieramy. Bułkę moczymy,
    odciskamy i rozdrabniamy.
    Cebulę obieramy i siekamy.
  • 2. Grzyby, bułkę, cebulę
    i pozostałe jajka mieszamy
    z mięsem. Doprawiamy.
  • 3. Masę rozkładamy płasko
    na kształt prostokąta.
    Wzdłuż układamy jajka. Zwijamy
    i obtaczamy w bułce
    tartej. Wkładamy do posmarowanej
    masłem brytfanny.
    Pieczemy w temp. 200 °C
    ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy