Klops paprykowy w cieście francuskim

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Mój pomysł na mielone w wykwintnej formie.

  • 15 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego z szynki
    1 duży płat (35 dag) ciasta francuskiego
    pół papryki czerwonej
    pół papryki żółtej
    pół pęczka szczypiorku drobnego
    1 jajko
    1 żółtko
    3 łyżki bułki tartej
    sol, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Klops paprykowy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na klops 1. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Razem z posiekanym szczypiorkiem dodaj do mięsa mielonego.Wszystko połącz z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.Wymieszaj.
  • klops w cieście francuskim 2. Z masy uformuj owalną pieczeń. Ciasto francuskie rozwiń, odetnij 10-cio centymetrowy kawałek i pokrój go w długie paski.Pieczeń zawiń ciastem (dokładnie złącz końce) i obłóż paskami tworząc kratę. Całość wysmaruj roztrzepanym żółtkiem i piecz na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce 40 minut w 190 st.
  • 3. Podawaj pokrojone na sałacie z pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować