Klasyczny Boeuf Strogonow

4.5 (165 ocen)

Klasyczna propozycja dania jednogarnkowego.Niezwykle łatwy do przygotowania bo "robi" się sam.Proste rzeczy smakują najlepiej.

Składniki:

  • Składniki :
    600g udźca wołowego lub polędwicy,
    200g pieczarek,
    2 cebule,
    1,5 - 2 szklanki rosołu,
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    2 łyżki śmietany,
    olej do smażenia,
    1 łyżka mąki,
    sól, pieprz, majeranek.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Klasyczny boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Mięso oczyść a następnie pokrój w paseczki. Posyp mięso mąką i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Przełóż mięso do rondla. Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki. Wrzuć warzywa na tą samą patelnię na której, było smażone mięso. Podsmaż chwilę i przełóż cebulę i pieczarki do rondla z wołowiną. Wlej koncentrat pomidorowy i bulion. Duś na małym ogniu 40 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wlej śmietanę i wymieszaj składniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować